Syrah met kaasplankje
Vanavond gaan we diverse kazen met een Syrah combineren. Het is een Syrah Corette uit 2014. Het gebied van deze wijn is de Languedoc, ook wel Paye d’oc in het zuiden van Frankrijk. Bij deze Syrah zijn aroma’s van donker fruit en kruiden zoals kaneel aanwezig.
- Corette
- Syrah
- Frankrijk, Paye D'oc
- 2014
Syrah gaat goed samen met blauwschimmel, cheddar en milde kaas. Op een rij welke kazen wij hebben geselecteerd:
- Gruyere- een Zwitserse kaas met een structuur zoals Parmezaanse kaas, maar wel minder sterke smaak dan Parmezaan.
- Smoked cheddar- een uitgesproken romige kaas, met een zeer zware rokerige smaak.
- Gorgonzola- een licht pittige blauwschimmelkaas met een romige structuur.
Naast de drie kazen hebben we ook blauwe druiven die we gebruiken om je smaak weer te neutraliseren.
Onze conclusie:
De Gruyere en de Gorgonzola zijn onze favoriet bij deze Syrah. De smoked cheddar is naast dat wij de smaak van de kaas niet lekker vinden, ook geen fijne combinatie. Dit past beter bij een glas Whiskey.